Pexels aleksandar pasaric 929606
Blog

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen én nieuwe regels.

De uitdaging om de juiste mensen te vinden en te houden blijft groot in 2023. Het aantrekken van de gewenste talenten voor je organisatie vraagt heel wat inventiviteit en energie in de huidige war for talent. Een aantrekkelijk ‘employer brand’ is meer dan ooit noodzakelijk. Een bekend en goed werknemersmerk zorgt er immers voor dat je als organisatie gemakkelijker wint in de strijd om talent. Mensen willen graag bij je onderneming werken.

Hoe bouw je nu dit werknemersmerk uit?

Correcte verloning speelt zeker een rol. Hoe fancy je merk ook is, als de lonen niet marktconform zijn, wreekt zich dit. Belangrijke elementen zijn de faciliteiten met betrekking tot thuiswerk, glijdende uren en work-life balance .

Factoren als stabiliteit en zekerheid winnen aan belang. Door de crisis, de verhoogde energie- en andere prijzen beseffen mensen meer dan ooit dat een vaste job noodzakelijk is om kosten te kunnen betalen én om zich extra’s te kunnen veroorloven.

Onderschat ook ESG niet. Heel wat mensen vinden het belangrijk dat ze hun steentje bijdragen aan ‘Environment, social en gender’ -elementen. Groene energie, bezorgdheid om het klimaat, gender- en andere gelijkheid, inclusie en sociale diversiteit… als uitgangspunten voor het merk.

En last but not least: uitgebouwde opleidingsmogelijkheden dragen bij aan de aantrekkelijkheid van een werkgever. Vroeger waren opleidingen een optie, vanaf 2023 is het opleiden van medewerkers een verplichting . Nu is dus het ideale moment om een goed opleidingsplan uit te dokteren.

Levenslang leren is een van de belangrijkste pijlers van de nieuwe ‘Arbeidsdeal’. Kort samengevat: het recht op opleiding vertaalt zich voor medewerkers van een bedrijf met meer dan 10 voltijdse medewerkers naar 1 dag opleiding per jaar. In bedrijven met meer dan met meer dan 20 medewerkers heeft elk individu zelfs recht op 5 opleidingsdagen ( 4 in overgangsjaar 2023)

Bij de AAA Talent Academy willen we u graag ondersteunen voor de organisatie van opleidingen.

Kwalitatieve info, praktisch toepasbaar, up to date, kleine groepen én interessant van prijs zijn onze pijlers

Onze vakgebieden:

Creditmanagement en finance in het algemeen, sales, leiderschap en persoonlijke vaardigheden.

De AAA Talent Academy combineert de jarenlange ervaring van Triple A Solutions/ the Captains met de kennis en het kunnen van ervaren coaches en opleiders. We organiseren open en incompany trainingen.

Heeft u concrete vragen? Wil u graag bijkomende info?

We helpen u graag verder.

Bekijk onze opleidingen
Par
Marleen Miechielsen
Partager