Pexels pixabay 462118
Blog

Waar is de zomer naar toe?

Waar is de zomer naar toe?

Ik maak nu iets meer dan een jaar deel uit van de AAA-groep. Wat vliegt de tijd ( cliché, cliché). En ik geniet nog van elke dag!

Toen ik een tijdje geleden voor de jaarlijkse check up bij de huisarts was, zei hij me: “In de club van de zelfstandigen is het fijn, maar weet dat er in die Club maar 2 soorten leden zijn: zij die te weinig werk hebben en zij die veel /te veel werk hebben” . Ik ben ongelofelijk blij dat ik bij de laatste categorie hoor. De uitdagingen komen op me af.

Performance optimalisation

Momenteel ben ik een heel fijne opdracht aan het afronden. Ik ben tijdelijk teamcoach van 5 mensen waarbij mijn opdracht bestaat uit de verbetering van mensen, processen en tools. Het is boeiend, uitdagend en vermoeiend. Business en human performance optimalisation in één opdracht: zalig!

Het is niet altijd gemakkelijk. Zo hoor ik regelmatig de woorden: “We werken al jaren zo en doen het toch goed.” Inderdaad daar hebben de mensen gelijk in. Het is goed, alleen kan het nog zo veel beter.

De rest van de tijd geef ik opleidingen en begeleid ik medewerkers via coaching.

Kortom: ik heb een heel gevarieerde job waarbij ik theorie en praktijk kan combineren. Fantastisch gewoon! Mijn opleidingen winnen aan diepgang door de praktijkervaring die ik op doe.

Zo kom ik bij het enige nadeel van mijn nieuwe leven: het vinden van een goede work-life balance.

Gemiddeld ben ik 12 uur van huis, heb regelmatig ‘s avonds nog afspraken, heel wat mails te verwerken en dan is er nog het belangrijkste: ik heb een gezin. Gelukkig kan ik rekenen op mijn 3 mannen. Samen gaan we er voor.

Timemanagement in de praktijk

Ik ben ook wel heel blij met mijn jarenlange ervaring in timemanagement. Meer dan ooit structureer, plan en organiseer ik mijn leven: zakelijk én privé. Iedere dag maak ik to do lijstjes en volg ik een strikt schema. Mails groepeer ik en een aantal huishoudelijke taken worden uitbesteed. 1 dag per week wordt er niet gewerkt. Zo geraken mijn batterijen niet oververhit en blijft het voor iedereen aangenaam.

Het leuke aan mijn nieuwe leven is dat ik nog elke dag bijleer en heel interessante mensen ontmoet. Mensen met een boodschap. Zo had ik kortgeleden een Plato-voordracht voor Voka. Tweede generatie verantwoordelijken van familiebedrijven zochten info over management en communicatie. Een zalige avond. Gedreven jonge mensen die onder het toeziend oog van de eerste generatie een bedrijf trachten uit te bouwen. Geen gemakkelijke opdracht. Een van de deelnemers stelde aan de anderen de vraag/ willen jullie dat jullie kinderen in het bedrijf stappen? Iedereen zei: “Alleen als ze het zelf willen.” Ondernemen is geen 9 tot 5 job, brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee en lukt alleen als je het heel graag doet. Iemand zei : “Passie. Voldoening. Waardering ( krijgen en geven) zijn essentieel om een goed ondernemer te zijn.”

Deze uitspraak heb ik in mijn geheugen geprent, want ze bevat de ultieme waarheid. Dit helpt ook om de lange dagen te relativeren.

Wanneer je een fijne job hebt, is het leven zo veel fijner. Wanneer je die job goed beheerst, is het leven simpeler. Het geeft zoveel voldoening om via training en coaching mensen te helpen om beter te worden. Love my job!

Geschreven door
Marleen Miechielsen
Delen