INHOUSE OPLEIDINGEN

Heeft u meer­de­re mede­wer­kers die een oplei­ding wensen? 

Pexels fauxels 3184405

Wil u een vol­le­dig depar­te­ment trainen?

WENST U EEN OPLEIDING VOLLEDIG OP MAAT?

Dat kan. Stel gerust uw vraag. We werken graag een voorstel voor u uit.

Mogelijke modules

INHOU­SE:

Creditmanagement van A tot Z: van preventie tot reactie

Een volledig overzicht van wat creditmanagement hoort te zijn. Aangepast aan de situatie van de opdrachtgever van KMO of multinational. Nuttig om betrokkenheid van niet financiële departementen te creëren. Start om creditmanagementbehoeftes te bepalen: waar scoort u goed? Welke onderdeel kan nog geoptimaliseerd worden?

Deze opleiding kan uitgebreid worden tot een volwaardige onboarding voor nieuwe medewerkers.

Financiële analyse

Weet met wie je zaken doet is in deze post- Coronatijd meer dan ooit belangrijk. Om de nodige kennis te verzamelen blijft de jaarrekening het basiswerkinstrument. Tijdens deze opleiding leren de deelnemers een jaarrekening lezen én analyseren. Onderdelen, begrippen, ratio’s al deze elementen kunnen aan bod komen.

Deze opleiding wordt volledig aangepast aan het niveau van de deelnemers: van beginners tot gevorderden. Niet alleen de jaarrekening komt aan bod maar ook alle andere elementen die nodig zijn om de kredietwaardigheid van een klant te doorgronden

Contracten met klanten en hun impact op het creditmanagement

Een contract bindt een leverancier én zijn klant. Rechten en plichten van alle partijen staan hier in omschreven. Het is dan ook extra belangrijk om correcte, ondubbelzinnige contracten op te maken. Het is het kader om wanbetaling te voorkomen en op te lossen.

Wat is de waarde van een offerte? Welke interesten mag je vragen bij wanbetaling? Welke procedure kan je toepassen om betaling te verkrijgen? Op deze en nog veel meer vragen geeft deze opleiding een antwoord.

Het lezen van handelsrapporten

Om te weten met wie je zaken doet kan je zelf informatie opzoeken. Je kan ook rapporten aankopen.

Tijdens deze opleiding leren we je deze rapporten lezen: wat is belangrijk? Wat betekenen de kredietlimieten? Wat zijn de sleutelelementen? Aangepast aan de handelsinformatieleverancier van de opdrachtgever

Debiteurenbeheer (nationaal en internationaal)

Wanbetaling voorkomen en aanpakken is een essentieel onderdeel in het bedrijfs- en financieel proces van elke onderneming die met betaaltermijnen werkt. Hoe doe je dat? Wie doet wat? Is de marketingafdeling ook betrokken partij? Hoe kunnen salesmensen bijdragen aan beter betaalgedrag? Welke procedures – intern en extern – leveren resultaat op? U leert het in deze opleiding.

Bij internationaal debiteurenbeheer komen de diverse wetten en cultuurverschillen aan bod.

Telefonisch invorderen

Rechtstreekse communicatie met de klant via telefoon blijft het meest efficiënte incassomiddel. Tenminste, als het correct gebeurt. Tijdens deze opleiding leer je op een heel praktische manier hoe en wat te doen.

Omgaan met klanten in nood

Wanneer een klant in financiële moeilijkheden zit en in een formele procedure terechtkomt, moet een leverancier de regels volgen. Wat deze regels zijn en welke impact deze hebben, leer je in deze opleiding.

Schriftelijk aanmanen van debiteuren

Het versturen van schriftelijke aanmaningen per post of mail blijft het goedkoopste incassomiddel. Spijtig genoeg zijn geschreven aanmaningen niet altijd effectief. Heel vaak is dit te wijten aan de inhoud en stijl van de communicatie. Tijdens deze opleiding nemen we stijl, inhoud, taal en vorm onder de loep . Bestaande sjablonen worden aangepast. Zodat ze onmiddellijk in de praktijk gebruikt kunnen worden.

Sales en finance: l’union fait la force

Korte opleiding waarin aangetoond wordt hoe de beide afdelingen elkaar kunnen versterken. In de praktijk staan sales en finance vaak als kemphanen tegenover elkaar De meerwaarde van een goede samenwerking voor de verschillende departementen, de individuele medewerker en de onderneming staan centraal. Toffe opleiding om teambuildingactiviteiten ook een leerpunt te geven.

Onderhandelingstechnieken in het incasseren

Betaling bekomen van een klant is niet altijd eenvoudig. Vaak zijn er onderhandelingsskills nodig om de klant te overtuigen. Tijdens deze opleiding worden diverse onderhandelingstechnieken uitgelegd en ingeoefend.


Omgaan met agressieve klanten

Niet alle klanten zijn even beleefd. Ongeduld, frustratie en angst leiden vaak tot agressief gedrag. We leren je graag hoe je hier mee omgaat. Belangrijk: hoe counter je agressie? Hoe zorg je er voor dat je zelf niet agressief wordt? Interessante opleiding voor alle departementen die vaak contact hebben met interne en externe klanten.

Coach de coach

Als teamcoach heb je vaak een moeilijke rol: je zit regelmatig tussen je medewerkers en de klant gewrongen.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je het beste uit je medewerkers kan halen. Wat is coaching? Je leert feedback te geven, positief en negatief. Je leiderschap zal vergroten.

Deze opleiding geeft je een energieboost die leidt tot betere resultaten

Call en mail, coaching op de collectionafdeling

Medewerkers communiceren telefonisch en geschreven met klanten. Je wil graag dat dit goed en correct gebeurt. Dagdagelijkse coaching is dan ook aangewezen Om je feedback hierover te professionaliseren ontwikkelen we een coachingformulier. Dit geeft je medewerker een houvast: wat en hoe te communiceren? Het helpt je om eenduidig en objectief te evalueren;

Assertief zijn in het debiteurenbeheer

Assertiviteit betekent dat je op een respectvolle manier je mening verkondigt, je vraag stelt . Dit is essentieel in het debiteurenbeheer, maar niet altijd eenvoudig.

Vanuit de begrippen assertiviteit, subassertiviteit en agressie leren we je correct te gedragen en zo beter en meer te incasseren.

Incassodienst