Opleidingen

Basis­op­lei­ding DISC

16.01 - 16.01 |
Pexels canva studio 3153198

Manipuleren kan je leren!

Wil je effectiever communiceren met interne en externe klanten? Wil je een vlottere samenwerking? Dan is deze opleiding voor jou.

Manipuleren kan je leren, maar je kan óók op een andere manier goede resultaten boeken. Daar geven wij dan weer de voorkeur aan! Leer bijvoorbeeld beter in te spelen op je klant, je medewerkers aan te sturen, je salesteam te motiveren of je pubers te beïnvloeden. Doordat je verschillende gedragstypes van mensen weet te detecteren, kan je er doelbewuster én efficiënter mee gaan communiceren.

In communicatie is het begrip voor onze onderlinge verschillen essentieel. Bij AAATAC hanteren we de DISC methodologie op een zeer diepgaande manier om deze verschillen in kaart te brengen. Aan de hand van een eenvoudige kleurentaal slagen we er met deze opleiding in om onze communicatie te optimaliseren en op die manier onder andere het zelfinzicht, de effectieve samenwerking of de organisatieontwikkeling te bevorderen.

De DISC training is een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest, die gebaseerd is op de psychologische voorkeur van 4 soorten gedragsstijlen : dominant, invloedrijk, stabiel en consciëntieus.

Ontdek hoe er met deze visuele en toegankelijke tool een wereld voor jou opengaat. Wat is je actieve, je instinctieve en reactieve stijl?

Wat is het doel van deze opleiding?

 • Je relaties verbeteren: meer inzicht en een beter begrip leidt tot hogere tolerantie en meer waardering.
 • Meer uit je communicatie halen omdat je in deze training leert hoe je je communicatie doelbewust kan aanpassen aan en afstemmen op de verschillende gedragstypes of voorkeursstijlen.
 • In sales zal de DISC training er vooral voor zorgen dat je klant zich beter begrepen voelt. Hoe beter hij of zij zich voelt, hoe makkelijker er tot aankoop overgegaan zal worden.
 • Voor een salesteam liggen de voordelen vooral in optimaliseren van de samenwerking. Hoe vlotter of efficiënter een sales proces verloopt, hoe succesvoller de resultaten.
 • Vlotter samenwerken met je collega's. Zowel met directe collega's als dat je zelf leidinggevende bent. Je begrijpt beter hoe jouw team functioneert en inziet dat je niet iedereen op dezelfde manier kan aansturen om het meest efficiënt te zijn.
 • Een hechtere teamgeest doen ontstaan.

Wat kan je na deze opleiding?

Doordat je kan detecteren met welk gedragstype je te maken krijgt, begrijp je beter hoe hij of zij bij voorkeur benaderd wordt.

Voor wie?

Voor iedereen die meer inzicht wilt in hoe zij overkomen. Voor iedereen die betere resultaten wil neerzetten, zowel leidinggevenden als uitvoerders.

Over de lesgever:

Serge Dal Bosco heeft sinds 1993 ervaring als trainer in communicatie en verkooptechnieken.Serge is sinds 2011 gecertifieerde DiSC trainer en sinds 2022 als eerste in België gecertifieerde MapsTell trainer. Hij past zich volledig aan, aan jouw persoonlijkheid, gedragsstijl en grenzen zodat je zoveel mogelijk uit deze training haalt binnen een veilige omgeving.

09:00 - 16:00 Programma
 • Wat is het disc model?
 • Waar staan de kleuren voor?
 • Hoe kan je dit inzetten?
 • Wat doet je actieve, instinctieve en reactieve stijl met je communicatie?
 • Hoe verbeter je de samenwerking?
Praktische informatie
Startdatum
16 januari 2024
Einddatum
16 januari 2024
Startuur
09:00
Einduur
16:00
Prijs
€495

Over onze andere opleidingen

De Start To Collect vind ik echt een aanrader. Het geeft je de basisinfo van Credit Management. Het is altijd heel belangrijk om de basis eerst en vooral goed onder de knie te hebben. Je hebt een bredere zicht gekregen en weet je wat je doet waarmee je bezig bent wat je in de toekomst verwacht en het belang ervan.

Axelle F.

Collection Teamlead

Ik heb een nieuwe kijk gekregen op hoe je echt een goede DSO kunt berekenen. Het heeft mijn ogen geopend.

Erik W.

Jr. Credit & Collection Officer